Toolbar
Lieske Stieger

Lieske Stieger

Website URL: http://www.lieske.nu

ARTISTS IMPRESSION -  LIESKE
Lieske Stieger-Brouwers (Udenhout NL , 1965)


Love to colour life


Lieske Stieger is beeldend kunstenaar. Ze verbeeldt in een eigen, kleurrijke beeldtaal haar verwondering over uiteenlopende levensmomenten. Ook werkt ze in opdracht met als specialisatie ‘personal paintings’. In de collagetechniek voelt ze zich het meest thuis:  “los” kunnen gaan in allerlei  technieken die ze samenvoegt tot een nieuw beeld.


Grote terugkerende thema’s  in haar werk zijn: het dagelijks leven kleuren  en  ‘samen-alleen’.  Haar inspiratiebronnen zijn  de zon en de liefde, persoonlijke levensverhalen en rituelen. Ze schildert  levendig in aardetinten en warme kleuren, die verwijzen naar  mediterrane sferen. Anderen beschrijven haar werk als: vrouwelijk, poëtisch en kleurrijke beeldtaal.


Met twee creatieve ouders (vader architect, moeder kunstenaar) kreeg Lieske de  liefde voor Kunst  met een grote K, schoonheid en vorm van jongs af aan mee, en onderzocht  welke richting bij haar paste.  “Kunst is voor mij zuurstof.”


Ze ging op jonge leeftijd naar de Kunstacademie in Utrecht en stapte na een jaar over naar Modeacademie Charles Montaigne in Amsterdam.  Na haar opleiding en international stage in Parijs werkte ze  als ontwerpster en styliste voor grote  modemerken.  Ze werd steeds meer  manager, reisde veel,  maar het liefst zat ze achter de tekentafel.


Na haar verhuizing terug naar het zuiden van het land, verwezenlijkte  ze een droom met  de bouw van een eigen atelier, haar stiltepaleis.  Aanvankelijk onder de naam Stylyske, ontwikkelde ze  haar eigen stijl met organische vormen , beeldtaal en een rijk kleurenpalet.  Na succesvolle exposities en publicaties  besloot ze  onder haar eigen naam Lieske als beeldend kunstenaar verder te gaan. 


In haar werk  ontmoeten schets, beeld en taal  elkaar. Geliefde symbolen zijn daarin grote harten (liefde), de oneindige cirkel (altijd doorgaan) en de vlinder (vrijheid). Haar fascinatie en verwondering voor het vrouw zijn en de  schoonheid  die zij kan uitstralen, spreekt onmisbaar uit haar schilderijen.


Lieske draagt veel  goede  doelen organisaties een warm hart toe en doet regelmatig mee aan bijzondere projecten:  zo  ontwierp ze een  social sofa  - betonnen ‘buurtbank’ – exposeerde die o.a. bij hotel The Grand in Amsterdam,  en een bauble ofwel mozaïek bol  met als thema  ‘Vervlinderen’  die in een artistieke parade op het Museumplein werd tentoongesteld  ten bate van  SOS Kinderdorpen.


 Lieske woont en werkt in Tilburg. Haar werk wordt  nationaal en internationaal tentoongesteld.


Welkom, kijk eens hoe ik zie.”
Publicaties (in eigen beheer): 
1.Stylyske
2. Lieske Stieger-Brouwers
3. Verschrijven
4. Als de verf schrijft
5. Lieske, Love to colour life 
6. Nude

 

mijn instagram ‘gallery.lieske
mijn website www.lieske.nu

Open Atelier Oosterhout op 14 en 15 september 2019

Open Ateliers Oosterhout

De bij Stichting Open Ateliers Oosterhout aangesloten kunstenaars stellen dit weekend hun ateliers open voor alle publiek. Download deelnemers en plattegrond hier

Ook zijn er enkele gastlocaties:
- Galerie La Bonne Heure, Leijsenhoek 61 Oosterhout.
- Theater de Bussel, Torenstraat 10 4901 EJ Oosterhout
- Toren Sint-Jansbasiliek, Ingang Torenstraat 4901 EP Oosterhout
- Stadstuin De Schelp, De Vijzel 6 4901 JH Oosterhout
- Kunstgalerie in de Oude Toren, Arendstraat 35 4901 JJ Oosterhout

Alle deelnemers zijn geballoteerd op hun kunstenaarschap en hebben in Oosterhout NB of in een van de aangrenzende kerkdorpen hun atelier. Het zijn kunstenaars van uiteenlopende disciplines.
 
De kunstenaars ontvangen u dit weekend graag van 12.00 – 17.00 uur.
Kijk voor het volledige programma hier
Een overzichtstentoonstelling van alle deelnemende kunstenaars is ingericht in de Vlaamse schuur aan de Leijsenstraat 31 in Oosterhout. Ook is er een prachtige beeldentuin.
 

Wordt vriend van Open Ateliers Oosterhout

Klik hier om te bekijken hoe.