Toolbar
Lieske Stieger

Lieske Stieger

Website URL: http://www.lieske.nu

ARTISTS IMPRESSION -  LIESKE
Lieske Stieger-Brouwers (Udenhout NL , 1965)


Love to colour life


Lieske Stieger is beeldend kunstenaar. Ze verbeeldt in een eigen, kleurrijke beeldtaal haar verwondering over uiteenlopende levensmomenten. Ook werkt ze in opdracht met als specialisatie ‘personal paintings’. In de collagetechniek voelt ze zich het meest thuis:  “los” kunnen gaan in allerlei  technieken die ze samenvoegt tot een nieuw beeld.


Grote terugkerende thema’s  in haar werk zijn: het dagelijks leven kleuren  en  ‘samen-alleen’.  Haar inspiratiebronnen zijn  de zon en de liefde, persoonlijke levensverhalen en rituelen. Ze schildert  levendig in aardetinten en warme kleuren, die verwijzen naar  mediterrane sferen. Anderen beschrijven haar werk als: vrouwelijk, poëtisch en kleurrijke beeldtaal.


Met twee creatieve ouders (vader architect, moeder kunstenaar) kreeg Lieske de  liefde voor Kunst  met een grote K, schoonheid en vorm van jongs af aan mee, en onderzocht  welke richting bij haar paste.  “Kunst is voor mij zuurstof.”


Ze ging op jonge leeftijd naar de Kunstacademie in Utrecht en stapte na een jaar over naar Modeacademie Charles Montaigne in Amsterdam.  Na haar opleiding en international stage in Parijs werkte ze  als ontwerpster en styliste voor grote  modemerken.  Ze werd steeds meer  manager, reisde veel,  maar het liefst zat ze achter de tekentafel.


Na haar verhuizing terug naar het zuiden van het land, verwezenlijkte  ze een droom met  de bouw van een eigen atelier, haar stiltepaleis.  Aanvankelijk onder de naam Stylyske, ontwikkelde ze  haar eigen stijl met organische vormen , beeldtaal en een rijk kleurenpalet.  Na succesvolle exposities en publicaties  besloot ze  onder haar eigen naam Lieske als beeldend kunstenaar verder te gaan. 


In haar werk  ontmoeten schets, beeld en taal  elkaar. Geliefde symbolen zijn daarin grote harten (liefde), de oneindige cirkel (altijd doorgaan) en de vlinder (vrijheid). Haar fascinatie en verwondering voor het vrouw zijn en de  schoonheid  die zij kan uitstralen, spreekt onmisbaar uit haar schilderijen.


Lieske draagt veel  goede  doelen organisaties een warm hart toe en doet regelmatig mee aan bijzondere projecten:  zo  ontwierp ze een  social sofa  - betonnen ‘buurtbank’ – exposeerde die o.a. bij hotel The Grand in Amsterdam,  en een bauble ofwel mozaïek bol  met als thema  ‘Vervlinderen’  die in een artistieke parade op het Museumplein werd tentoongesteld  ten bate van  SOS Kinderdorpen.


 Lieske woont en werkt in Tilburg. Haar werk wordt  nationaal en internationaal tentoongesteld.


Welkom, kijk eens hoe ik zie.”
Publicaties (in eigen beheer): 
1.Stylyske
2. Lieske Stieger-Brouwers
3. Verschrijven
4. Als de verf schrijft
5. Lieske, Love to colour life 
6. Nude

 

mijn instagram ‘gallery.lieske
mijn website www.lieske.nu

Stg Open Ateliers Oosterhout viert dit jaar haar 30 jarig jubileum

Open Ateliers Oosterhout

De kunstenaars van OAO zetten de deuren van hun ateliers dit jaar wijd open voor publiek en laten zo hun gasten op een laag-drempelige wijze kennismaken met hun passie en hun werk.

De overzichtstentoonstelling wordt ingericht in De Houthallen, Wilhelminakanaal Zuid 104, ingang en gratis parkeren via de Eijkdijk (is het voormalig Galvanitas terrein).

De feestelijke opening op vrijdagavond 10 september gaat helaas niet door omdat dit door de geldende corona-maatregelen niet goed mogelijk is.

De ateliers zijn open op 11 en 12 september van 12.00 u tot 17.00 u

De overzichtstentoonstelling en Gallerie La Bonne Heure zijn open op:

Zaterdag 11 en zondag 12 september én

Zaterdag 18 en zondag 19 september van 10.00 u tot 17.00 u

Deelnemende kunstenaars en hun gasten:

Download hier flyer

 

Via Facebook en Instagram kun je de voortgang volgen.

Ook publiceren wij daar regelmatig herinneringen uit het 30 jarig verleden.

 

Wordt vriend van Open Ateliers Oosterhout

Klik hier om te bekijken hoe.