Toolbar
  • Layout
    Linear Layout
    Grid Layout
Exposerende kunstenaars

Sieren, versieren, maar ook verfraaien, accenten leggen, of, misschien soms, verbergen.

Na jarenlang werkzaam te zijn geweest als klassiek geschoold graficus besloot ik naar de kunstacademie te gaan. Het werd de Academie voor Schone Kunsten te Arendonk waar ik met eervolle vermelding afstudeerde als portret- en modelschilder.
Omdat ik me niet wil vastleggen op één stijl of onderwerp zal mijn werk zich misschien ook niet zo snel onder één noemer laten vangen. Ik kan mijn fantasie bijvoorbeeld helemaal loslaten op zoiets schijnbaar alledaags en speels zoals My Little Pony en daar een heel project van maken.
Een terugkerend thema in mijn werk is in ieder geval de behoefte van de mens om het eigen lichaam te vervormen, aan te passen of te modelleren op wat voor manier dan ook.

Bert is een veelzijdige creatieveling. Hij heeft in het verleden beroepsmatig veel met metaal te maken gehad. In zijn sculpturen van (onder andere) aan elkaar gelaste moeren laat hij zien dat hij technisch heel goed weet wat hij doet. Daardoor kan hij zijn verbeelding de vrije teugel geven. In zijn beelden staat de mens centraal, die hij slechts ten dele laat zien. De kijker vult moeiteloos de getoonde fragmenten aan en maakt in zijn verbeelding het beeld compleet.

Cora van Wanrooij volgde haar kunstzinnige opleiding aan de kunstacademie St. Joost te Breda, waar ze afstudeerde in de richting grafiek/schilderen. Al eerder behaalde ze haar akte voor tekenen en kleuterleidster.
Van Wanrooij werkt zowel abstract als figuratief met een voorkeur voor alles wat leeft, mens, dier, plant .

Dymph Buijs-Hooijmaaijers (1953), beeldend kunstenares, volgde een opleiding aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, 1979-1981.

Contactgegevens:

Mijn werk vraagt royale vlakken, waarop veel beweging en actie van mens, dier in herkenbare ook sportieve situaties. Invuloefening voor de kijker, wiens suggestie en fantasie worden geprikkeld en het beeld van zelf aanvullen; dat altijd kleurrijk is, vaak met humor, juist niet strak begrensd maar ruimte biedend aan de waarnemer.
Voor nog meer verbreding en verdieping van mijn kennis studeer ik momenteel aan de Kunstacademie ARENDONK…
JAARLIJKS IN HET VOORJAAR EXPOSEER IK IN DE LAMBERTUSKERK TE RAAMSDONK.

“Fotografie is voor mij, om het met een superlatief te zeggen, mijn lust en mijn leven. Fotografie is voor mij de kunst van het observeren. Een aanpak die ik mij eigen heb gemaakt gedurende mijn opleiding op de school voor Fotografie”
Het gaat er om iets interessants vinden in een gewone omgeving. Ik heb ervaren, dat de dingen die je ziet er weinig toe doen, maar dat alles draait om de manier waarop je ze ziet. Je kunt overal beelden vinden. Je hoeft alleen maar te geven om wat er om je heen gebeurt en je echt interesseren voor de mensheid. Een foto moet naar gekeken worden, niet over verteld worden.

Tijdens mijn school en studietijd (PABO) ontstond de interesse voor kunst. Pas later begon ik te tekenen en te schilderen en besloot een kunstopleiding te gaan volgen. In 2018 sloot ik de specialisatie schilderen af met “grote onderscheiding” aan de Kunstacademie Arendonk in België.

Belangrijk in mijn werk vind ik dat de verf het verhaal kan vertellen, net als muziek een eigen taal heeft. Vaak werk ik vanuit de verbeelding tot er een figuratie ontstaat, die dan de regie overneemt. Maar de laatste tijd steeds vaker vertrekkend vanuit de waarneming. Al spelend en balancerend op de grens wordt een evenwicht gevonden, om de inhoud een eigen gezicht te geven.

Monique van Gurp, schilder van met name portretten, vrij of in opdracht.
Als basis voor portretten in opdracht dient een fotoshoot, waarbij met de opdrachtgever samen wordt bekeken welke foto’s het meest karakteristiek zijn en kunnen dienen voor een klassiek geschilderd olieverfportret of een moderne tekening met houtskool.
Voor vrij werk gebruikt Monique ook andere materialen. Aanleiding voor een schilderij is meestal een houding of blik die in het hart raakt en ontroert.
Daarnaast houdt het Monique bezig hoe destructieve krachten een menswaardige samenleving in de weg staan. Zij heeft veel respect voor mensen die voorop lopen in scherpe analyses en het aandragen van oplossingsrichtingen om de wereld een mooiere plek te maken. Zij zijn voor Monique de sterken en tegelijk de allerkwetsbaarsten onder ons. Een kwetsbaarheid die sterk is uitgedrukt in de worldpressfoto 1990: ‘Tankman”; voor Monique een bron van inspiratie.

Diverse kunstopleidingen tussen 1970 en 2005.
Laatste exposities 2018: Amstelkerk, Amsterdam en Zienn, Leeuwarden tijdens ‘Culturele hoofdstad van Europa’, 2019 Open Ateliers en 2020 Het Princenhaags Museum.
Nadere informatie via de contactpagina van www.art-vangurp.nl

Fotografie, maart 2020

Interactieve expressie in abstracte schilderkunst.

 

 

                               Stil……

Contactgegevens:

Open Atelier Oosterhout op 14 en 15 september 2019

Open Ateliers Oosterhout

De bij Stichting Open Ateliers Oosterhout aangesloten kunstenaars stellen dit weekend hun ateliers open voor alle publiek. Download deelnemers en plattegrond hier

Ook zijn er enkele gastlocaties:
- Galerie La Bonne Heure, Leijsenhoek 61 Oosterhout.
- Theater de Bussel, Torenstraat 10 4901 EJ Oosterhout
- Toren Sint-Jansbasiliek, Ingang Torenstraat 4901 EP Oosterhout
- Stadstuin De Schelp, De Vijzel 6 4901 JH Oosterhout
- Kunstgalerie in de Oude Toren, Arendstraat 35 4901 JJ Oosterhout

Alle deelnemers zijn geballoteerd op hun kunstenaarschap en hebben in Oosterhout NB of in een van de aangrenzende kerkdorpen hun atelier. Het zijn kunstenaars van uiteenlopende disciplines.
 
De kunstenaars ontvangen u dit weekend graag van 12.00 – 17.00 uur.
Kijk voor het volledige programma hier
Een overzichtstentoonstelling van alle deelnemende kunstenaars is ingericht in de Vlaamse schuur aan de Leijsenstraat 31 in Oosterhout. Ook is er een prachtige beeldentuin.
 

Wordt vriend van Open Ateliers Oosterhout

Klik hier om te bekijken hoe.