Toolbar
Ank van Samsbeek

Ank van Samsbeek

Sieren, versieren, maar ook verfraaien, accenten leggen, of, misschien soms, verbergen.

 
Dat alles hoort bij de mogelijkheden die sieraden geven.

 
De materialen zijn soms kostbaar, zeldzaam, of juist simpel, eenvoudig, alledaags. Het effect is belangrijk voor de drager.

 

Sieraden uit alle tijden en alle culturen zijn voor mij een bron van inspiratie.

 
Tijdens mijn beroepsperiode (lerares Frans) was de interesse voor het smeden er wel, maar ontbrak de tijd. Maar al op het einde van mijn vervroegde uittreden (ja, dat kon toen nog!!) heb ik lessen genomen en de benodigde gereedschappen aangeschaft om mijn ideeën uit te voeren.

 
Ik werk veelal met zilver, goud (in geringe mate), koper, messing, alpaca, glas, perspex, (half)edelsteen, touw, katoen, leer, alles hangt af van het ontwerp dat zich heeft ontwikkeld.
Door deelname aan exposities o.a. de Open Ateliers Oosterhout, Kunstweekend gemeente Drimmelen, Wako Oosteind, Kunstroute Geertruidenberg, kunsthandel L’Ago B in Breda hebben een groot deel van mijn sieraden hun weg gevonden naar nieuwe eigenaren.

 
Wij hopen u dit jaar weer te ontmoeten tijdens de Open Atelier Oosterhout-weekends.


Ank van Sambeek

Stg Open Ateliers Oosterhout viert dit jaar haar 30 jarig jubileum

Open Ateliers Oosterhout

De kunstenaars van OAO zetten de deuren van hun ateliers dit jaar weer wijd open voor publiek en zij laten hun gasten graag op een laagdrempelige wijze kennismaken met hun passie en hun werk.

Om de bezoekers van de Open Atelierdagen te helpen wordt een overzichtstentoonstelling ingericht in de Vlaamse Schuur aan de Leijsenstraat 31 en is er een flyer met plattegrond beschikbaar waarop alle deelnemers en de verschillende gastlocaties staan vermeld.

Wij rekenen er op dat wij je op 11, 12, 18 en 19 september kunnen ontvangen met een mooie expositie en met ruimte voor een hapje en een drankje.

Het definitieve programma wordt in juli van dit jaar gepubliceerd.

Via Facebook en Instagram kun je de voortgang volgen.

Ook publiceren wij daar regelmatig herinneringen uit het 30 jarig verleden.

 

Wordt vriend van Open Ateliers Oosterhout

Klik hier om te bekijken hoe.