Toolbar
Bert Goossens

Bert Goossens

Website URL: http://www.bgoosart.nl

Bert is een veelzijdige creatieveling. Hij heeft in het verleden beroepsmatig veel met metaal te maken gehad. In zijn sculpturen van (onder andere) aan elkaar gelaste moeren laat hij zien dat hij technisch heel goed weet wat hij doet. Daardoor kan hij zijn verbeelding de vrije teugel geven. In zijn beelden staat de mens centraal, die hij slechts ten dele laat zien. De kijker vult moeiteloos de getoonde fragmenten aan en maakt in zijn verbeelding het beeld compleet.

 

Opvallend is de wijze waarop hij losse fragmenten tot één geheel weet te laten 'samensmelten' wanneer je vanuit de juiste positie kijkt. Dat getuigt van ruimtelijk inzicht, en de kijker wordt op een speelse manier in dat ‘eenwordingsproces van het beeld’ betrokken. Door zijn bijzondere manier van werken is hij ook in staat monumentaal te werken. Hij is een kunstenaar aan wie opdracht gegeven kan worden om beelden in grote formaten te realiseren.

 

Contactgegevens:
Patrijslaan 11, 4901 AS Oosterhout
Tel: 0162 470408
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.bgoosart.nl

Open Atelier Oosterhout op 14 en 15 september 2019

Open Ateliers Oosterhout

De bij Stichting Open Ateliers Oosterhout aangesloten kunstenaars stellen dit weekend hun ateliers open voor alle publiek. Download deelnemers en plattegrond hier

Ook zijn er enkele gastlocaties:
- Galerie La Bonne Heure, Leijsenhoek 61 Oosterhout.
- Theater de Bussel, Torenstraat 10 4901 EJ Oosterhout
- Toren Sint-Jansbasiliek, Ingang Torenstraat 4901 EP Oosterhout
- Stadstuin De Schelp, De Vijzel 6 4901 JH Oosterhout
- Kunstgalerie in de Oude Toren, Arendstraat 35 4901 JJ Oosterhout

Alle deelnemers zijn geballoteerd op hun kunstenaarschap en hebben in Oosterhout NB of in een van de aangrenzende kerkdorpen hun atelier. Het zijn kunstenaars van uiteenlopende disciplines.
 
De kunstenaars ontvangen u dit weekend graag van 12.00 – 17.00 uur.
Kijk voor het volledige programma hier
Een overzichtstentoonstelling van alle deelnemende kunstenaars is ingericht in de Vlaamse schuur aan de Leijsenstraat 31 in Oosterhout. Ook is er een prachtige beeldentuin.
 

Wordt vriend van Open Ateliers Oosterhout

Klik hier om te bekijken hoe.