Toolbar
Dymph Buijs

Dymph Buijs

Dymph Buijs-Hooijmaaijers (1953), beeldend kunstenares, volgde een opleiding aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, 1979-1981.

 

Dymph is veelzijdig creatief, ze werkt twee- en driedimensionaal. Schilderijen in olieverf (met paletmes en kwast), beelden in allerlei materialen als keramiek, serpentijn, albast en metaal. De thematiek van haar werk is veelzijdig, getuigend van een brede belangstelling.
Haar werk gaat over evenwicht en verstoring, over gevoel, mensen en emoties en kleur. Intuïtief werkend, weghalend, toevoegend en verdergaand ontstaat een beeld. Spelend met vormen en kleuren, intuïtief werkend, worstelend met materialen, ontstaan werkstukken die getuigen van beeldende zeggingskracht.
Het hele voortschrijdende scheppingsproces is voor haar niet alleen een kunstwerk als eindresultaat, maar ook de gedachte en het gevoel, aanwezig in het uiteindelijke beeld dat ontstaan is door de activiteit en het overbrengen van de boodschap die betrekking heeft op dit gevoel . De worsteling met gevoelens en emoties wordt vertaald in beelden en schilderijen van allerlei materialen. Met een goed gevoel als het eindresultaat beantwoordt aan het oorspronkelijke idee. Behalve in haar thuisatelier werkt Dymph ook wekelijks samen met een vaste groep mensen.

Open Atelier Oosterhout op 14 en 15 september 2019

Open Ateliers Oosterhout

De bij Stichting Open Ateliers Oosterhout aangesloten kunstenaars stellen dit weekend hun ateliers open voor alle publiek. Download deelnemers en plattegrond hier

Ook zijn er enkele gastlocaties:
- Galerie La Bonne Heure, Leijsenhoek 61 Oosterhout.
- Theater de Bussel, Torenstraat 10 4901 EJ Oosterhout
- Toren Sint-Jansbasiliek, Ingang Torenstraat 4901 EP Oosterhout
- Stadstuin De Schelp, De Vijzel 6 4901 JH Oosterhout
- Kunstgalerie in de Oude Toren, Arendstraat 35 4901 JJ Oosterhout

Alle deelnemers zijn geballoteerd op hun kunstenaarschap en hebben in Oosterhout NB of in een van de aangrenzende kerkdorpen hun atelier. Het zijn kunstenaars van uiteenlopende disciplines.
 
De kunstenaars ontvangen u dit weekend graag van 12.00 – 17.00 uur.
Kijk voor het volledige programma hier
Een overzichtstentoonstelling van alle deelnemende kunstenaars is ingericht in de Vlaamse schuur aan de Leijsenstraat 31 in Oosterhout. Ook is er een prachtige beeldentuin.
 

Wordt vriend van Open Ateliers Oosterhout

Klik hier om te bekijken hoe.