Toolbar
Dymph Buijs

Dymph Buijs

Dymph Buijs-Hooijmaaijers is veelzijdig creatief, ze werkt twee- en driedimensionaal. Dat wil zeggen schilderijen (met paletmes en kwast), beelden, keramiek, metaal (lassen). Ze maakt beelden in allerlei materialen, zoals een zelfportret van aluminiumcement en een kop van een militair lijdend aan PTSS van steen en metaal. Haar beelden getuigen van kracht en beeldende zeggingskracht. De thematiek van haar schilderijen omvat portretten, musici, dieren, kinderen, zonnebloemen, naakten, indianen, kortom een breed scala, getuigend van een brede belangstelling en maatschappelijke betrokkenheid.
Haar werk gaat over evenwicht en verstoring, over gevoel, emoties in verf en kleur. Figuratief en intuïtief spelen met kleur met olieverf met kwast, paletmes en vingers biedt haar een inspiratie en uitdaging die niet te weerstaan is. Het hele voortschrijdende scheppingsproces is voor haar niet alleen een kunstwerk als eindresultaat maar ook de gedachte en het gevoel, aanwezig in het uiteindelijke beeld dat ontstaan is door de activiteit.
Het plezier in spelen en het uitdrukken van emoties staat voorop, met een goed gevoel als het uiteindelijke resultaat beantwoordt aan het oorspronkelijke idee.
Dymph volgde ooit opleiding bij deVrije Academie Den Haag.

Open Atelier Oosterhout op 14 en 15 september 2019

Open Ateliers Oosterhout

De bij Stichting Open Ateliers Oosterhout aangesloten kunstenaars stellen dit weekend hun ateliers open voor alle publiek. Download deelnemers en plattegrond hier

Ook zijn er enkele gastlocaties:
- Galerie La Bonne Heure, Leijsenhoek 61 Oosterhout.
- Theater de Bussel, Torenstraat 10 4901 EJ Oosterhout
- Toren Sint-Jansbasiliek, Ingang Torenstraat 4901 EP Oosterhout
- Stadstuin De Schelp, De Vijzel 6 4901 JH Oosterhout
- Kunstgalerie in de Oude Toren, Arendstraat 35 4901 JJ Oosterhout

Alle deelnemers zijn geballoteerd op hun kunstenaarschap en hebben in Oosterhout NB of in een van de aangrenzende kerkdorpen hun atelier. Het zijn kunstenaars van uiteenlopende disciplines.
 
De kunstenaars ontvangen u dit weekend graag van 12.00 – 17.00 uur.
Kijk voor het volledige programma hier
Een overzichtstentoonstelling van alle deelnemende kunstenaars is ingericht in de Vlaamse schuur aan de Leijsenstraat 31 in Oosterhout. Ook is er een prachtige beeldentuin.
 

Wordt vriend van Open Ateliers Oosterhout

Klik hier om te bekijken hoe.