Toolbar
Dymph Buijs

Dymph Buijs

Dymph Buijs-Hooijmaaijers (1953), beeldend kunstenares, volgde een opleiding aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, 1979-1981.

 

Dymph is veelzijdig creatief, ze werkt twee- en driedimensionaal. Schilderijen in olieverf (met paletmes en kwast), beelden in allerlei materialen als keramiek, serpentijn, albast en metaal. De thematiek van haar werk is veelzijdig, getuigend van een brede belangstelling.
Haar werk gaat over evenwicht en verstoring, over gevoel, mensen en emoties en kleur. Intuïtief werkend, weghalend, toevoegend en verdergaand ontstaat een beeld. Spelend met vormen en kleuren, intuïtief werkend, worstelend met materialen, ontstaan werkstukken die getuigen van beeldende zeggingskracht.
Het hele voortschrijdende scheppingsproces is voor haar niet alleen een kunstwerk als eindresultaat, maar ook de gedachte en het gevoel, aanwezig in het uiteindelijke beeld dat ontstaan is door de activiteit en het overbrengen van de boodschap die betrekking heeft op dit gevoel . De worsteling met gevoelens en emoties wordt vertaald in beelden en schilderijen van allerlei materialen. Met een goed gevoel als het eindresultaat beantwoordt aan het oorspronkelijke idee. Behalve in haar thuisatelier werkt Dymph ook wekelijks samen met een vaste groep mensen.

Stg Open Ateliers Oosterhout viert dit jaar haar 30 jarig jubileum

Open Ateliers Oosterhout

De kunstenaars van OAO zetten de deuren van hun ateliers dit jaar wijd open voor publiek en laten zo hun gasten op een laag-drempelige wijze kennismaken met hun passie en hun werk.

De overzichtstentoonstelling wordt ingericht in De Houthallen, Wilhelminakanaal Zuid 104, ingang en gratis parkeren via de Eijkdijk (is het voormalig Galvanitas terrein).

De feestelijke opening op vrijdagavond 10 september gaat helaas niet door omdat dit door de geldende corona-maatregelen niet goed mogelijk is.

De ateliers zijn open op 11 en 12 september van 12.00 u tot 17.00 u

De overzichtstentoonstelling en Gallerie La Bonne Heure zijn open op:

Zaterdag 11 en zondag 12 september én

Zaterdag 18 en zondag 19 september van 10.00 u tot 17.00 u

Deelnemende kunstenaars en hun gasten:

Download hier flyer

 

Via Facebook en Instagram kun je de voortgang volgen.

Ook publiceren wij daar regelmatig herinneringen uit het 30 jarig verleden.

 

Wordt vriend van Open Ateliers Oosterhout

Klik hier om te bekijken hoe.