Toolbar
  • Layout
    Linear Layout
    Grid Layout
Exposerende kunstenaars
Ank van Samsbeek

Ank van Samsbeek

Ank van Sambeek

Sier, versieren, mooier maken. Ik denk dat mensen in het algemeen daarmee altijd bezig zijn geweest. De uitdrukkingsvormen zijn vaak verrassend; zich beschilderen, tatoeëren, vervaardigde sieraden, door de eeuwen waren alle mogelijke vormen al wel eens aan de orde.

En ook ik oefende me als klein meisje al in het kralen rijgen, schelpjes, knoopjes en allerlei andere materialen verwerken tot iets moois, touw knopen, borduren, punniken en zo meer.

 

Zilver was aantrekkelijk, maar om dat zelf te verwerken kwamen er nogal wat niet voor de hand liggende technieken in beeld: zagen, boren, buigen, solderen, smeden. Er waren ook allerlei vaak erg prijzige gereedschappen nodig. Maar vooral: hoe maak je het, kan ik dat, ideeën genoeg, maar de uitvoering was niet zo simpel.

Om dit vak (deels) onder de knie te krijgen nam ik een aantal jaren lessen bij gevestigde vaklui op het gebied van edelsmeden. Bij de ene leer je dit onderdeel, de andere is weer beter in andere technieken. Af en toe een andere leermeester helpt je verder. Nog steeds steek ik mijn licht op bij de professionals.

Inspiratie is overal te vinden. Kijk om je heen, de natuur biedt een onuitputtelijke bron. Zo heb ik me de laatste tijd erg beziggehouden met werk van Matisse, die op zijn beurt ook door de natuur is geïnspireerd. Verder werk ik samen met Hennie van Tongeren; iemand die prachtige glaskralen maakt en op dat gebied veel techniek onder de knie heeft.

 

Contactgegevens:

Prov.weg 108, 4909 AL Oosterhout
Tel: 0162458204 / 0640425550
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Open Atelier Oosterhout op 14 en 15 september 2019

Open Ateliers Oosterhout

De bij Stichting Open Ateliers Oosterhout aangesloten kunstenaars stellen dit weekend hun ateliers open voor alle publiek. Download deelnemers en plattegrond hier

Ook zijn er enkele gastlocaties:
- Galerie La Bonne Heure, Leijsenhoek 61 Oosterhout.
- Theater de Bussel, Torenstraat 10 4901 EJ Oosterhout
- Toren Sint-Jansbasiliek, Ingang Torenstraat 4901 EP Oosterhout
- Stadstuin De Schelp, De Vijzel 6 4901 JH Oosterhout
- Kunstgalerie in de Oude Toren, Arendstraat 35 4901 JJ Oosterhout

Alle deelnemers zijn geballoteerd op hun kunstenaarschap en hebben in Oosterhout NB of in een van de aangrenzende kerkdorpen hun atelier. Het zijn kunstenaars van uiteenlopende disciplines.
 
De kunstenaars ontvangen u dit weekend graag van 12.00 – 17.00 uur.
Kijk voor het volledige programma hier
Een overzichtstentoonstelling van alle deelnemende kunstenaars is ingericht in de Vlaamse schuur aan de Leijsenstraat 31 in Oosterhout. Ook is er een prachtige beeldentuin.
 

Wordt vriend van Open Ateliers Oosterhout

Klik hier om te bekijken hoe.