Toolbar
  • Layout
    Linear Layout
    Grid Layout
Exposerende kunstenaars
Ank van Samsbeek

Ank van Samsbeek

Ank van Sambeek

Sier, versieren, mooier maken. Ik denk dat mensen in het algemeen daarmee altijd bezig zijn geweest. De uitdrukkingsvormen zijn vaak verrassend; zich beschilderen, tatoeëren, vervaardigde sieraden, door de eeuwen waren alle mogelijke vormen al wel eens aan de orde.

En ook ik oefende me als klein meisje al in het kralen rijgen, schelpjes, knoopjes en allerlei andere materialen verwerken tot iets moois, touw knopen, borduren, punniken en zo meer.

Zilver was aantrekkelijk, maar om dat zelf te verwerken kwamen er nogal wat niet voor de hand liggende technieken in beeld: zagen, boren, buigen, solderen, smeden. Er waren ook allerlei vaak erg prijzige gereedschappen nodig. Maar vooral: hoe maak je het, kan ik dat, ideeën genoeg, maar de uitvoering was niet zo simpel.

Om dit vak (deels) onder de knie te krijgen nam ik een aantal jaren lessen bij gevestigde vaklui op het gebied van edelsmeden. Bij de ene leer je dit onderdeel, de andere is weer beter in andere technieken. Af en toe een andere leermeester helpt je verder. Nog steeds steek ik mijn licht op bij de professionals.

Inspiratie is overal te vinden. Kijk om je heen, de natuur biedt een onuitputtelijke bron. Zo heb ik me de laatste tijd erg beziggehouden met werk van Matisse, die op zijn beurt ook door de natuur is geïnspireerd. Verder werk ik samen met Hennie van Tongeren; iemand die prachtige glaskralen maakt en op dat gebied veel techniek onder de knie heeft.

Contactgegevens:

Prov.weg 108, 4909 AL Oosterhout
Tel: 0162458204 / 0640425550
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over Open Ateliers Oosterhout

Open Ateliers Oosterhout

Van harte welkom op het Open Atelier Weekend 8 en 9 september 2018.

De overzichtstentoonstelling in de Vlaamse schuur aan de Leijsenstraat 31 Oosterhout is ook toegankelijk op zaterdag 15 en zondag 16 september van 10.00 tot 17.00 uur. De galerie is dat weekend ook geopend, de overige locaties zijn dan gesloten.

De Stichting Open Ateliers Oosterhout bestaat uit circa 21 op hun kunstenaarschap geballoteerde kunstenaars, die in Oosterhout (Noord-Brabant) of tot de gemeente behorende aangrenzende dorpen hun atelier hebben. Jaarlijks stellen de kunstenaars van uiteenlopende disciplines hun ateliers open. Ook zijn er gastlocaties. Zij ontvangen u dit jaar graag op 8 en 9 september van 12.00 – 17.00 uur.

Het volledige programma en de flyer met adresgegevens vindt u hier.

Wordt vriend van Open Ateliers Oosterhout

Klik hier om te bekijken hoe.