Toolbar
Manella Vuijk

Manella Vuijk

Tijdens mijn school en studietijd (PABO) ontstond de interesse voor kunst. Pas later begon ik te tekenen en te schilderen en besloot een kunstopleiding te gaan volgen. In 2018 sloot ik de specialisatie schilderen af met “grote onderscheiding” aan de Kunstacademie Arendonk in België.

 

Inspiratie vond ik in eerste instantie in (jeugd) herinneringen via de kleine zwart-wit kiekjes van vroeger. Maar ook herinneringen aan dromen, of losse fragmenten die me bij zijn gebleven. Jarenlang hield ik droomdagboekjes bij waaruit ik nu nog kan putten. Zo experimenteer ik met kleur als ik me door deze vaak vage voorbeelden laat leiden. Kleur is belangrijk voor me, kleur heeft invloed op de sfeer, het gevoel, en andersom.

 

Tegenwoordig inspireert de natuur me, met name de bossen, de bomen , de lijnen, ritmes en sferen. Ik maak veel foto’s van details, patronen die me opvallen, het spel van licht en donker. Meestal werk ik figuratief waarbij de oorspronkelijke beelden steeds meer worden losgelaten en de lijnen en kleurvlakken een eigen rol gaan spelen. Voornamelijk werk ik met olieverf, ook wel aangevuld met houtskool, krijt, of collage- technieken.

 


Voor het 5e jaar laat ik mijn werk zien tijdens de Open Atelierdagen, maar ook op afspraak is mijn atelier te bezoeken.

 

Contactgegevens:

Zandheuvel 35, 4901 HT Oosterhout
Tel: 0615630633 / 0162753983
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stg Open Ateliers Oosterhout viert dit jaar haar 30 jarig jubileum

Open Ateliers Oosterhout

De kunstenaars van OAO zetten de deuren van hun ateliers dit jaar wijd open voor publiek en laten zo hun gasten op een laag-drempelige wijze kennismaken met hun passie en hun werk.

De overzichtstentoonstelling wordt ingericht in De Houthallen, Wilhelminakanaal Zuid 104, ingang en gratis parkeren via de Eijkdijk (is het voormalig Galvanitas terrein).

De feestelijke opening op vrijdagavond 10 september gaat helaas niet door omdat dit door de geldende corona-maatregelen niet goed mogelijk is.

De ateliers zijn open op 11 en 12 september van 12.00 u tot 17.00 u

De overzichtstentoonstelling en Gallerie La Bonne Heure zijn open op:

Zaterdag 11 en zondag 12 september én

Zaterdag 18 en zondag 19 september van 10.00 u tot 17.00 u

Deelnemende kunstenaars en hun gasten:

Download hier flyer

 

Via Facebook en Instagram kun je de voortgang volgen.

Ook publiceren wij daar regelmatig herinneringen uit het 30 jarig verleden.

 

Wordt vriend van Open Ateliers Oosterhout

Klik hier om te bekijken hoe.