Toolbar
Manella Vuijk

Manella Vuijk

Tijdens mijn school en studietijd (PABO) ontstond de interesse voor kunst. Pas later begon ik te tekenen en te schilderen en besloot een kunstopleiding te gaan volgen. In 2018 sloot ik de specialisatie schilderen af met “grote onderscheiding” aan de Kunstacademie Arendonk in België.

 

Inspiratie vond ik in eerste instantie in (jeugd) herinneringen via de kleine zwart-wit kiekjes van vroeger. Maar ook herinneringen aan dromen, of losse fragmenten die me bij zijn gebleven. Jarenlang hield ik droomdagboekjes bij waaruit ik nu nog kan putten. Zo experimenteer ik met kleur als ik me door deze vaak vage voorbeelden laat leiden. Kleur is belangrijk voor me, kleur heeft invloed op de sfeer, het gevoel, en andersom.

 

Tegenwoordig inspireert de natuur me, met name de bossen, de bomen , de lijnen, ritmes en sferen. Ik maak veel foto’s van details, patronen die me opvallen, het spel van licht en donker. Meestal werk ik figuratief waarbij de oorspronkelijke beelden steeds meer worden losgelaten en de lijnen en kleurvlakken een eigen rol gaan spelen. Voornamelijk werk ik met olieverf, ook wel aangevuld met houtskool, krijt, of collage- technieken.

 


Voor het 5e jaar laat ik mijn werk zien tijdens de Open Atelierdagen, maar ook op afspraak is mijn atelier te bezoeken.

 

Contactgegevens:

Zandheuvel 35, 4901 HT Oosterhout
Tel: 0615630633 / 0162753983
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stg Open Ateliers Oosterhout viert dit jaar haar 30 jarig jubileum

Open Ateliers Oosterhout

De kunstenaars van OAO zetten de deuren van hun ateliers dit jaar weer wijd open voor publiek en zij laten hun gasten graag op een laagdrempelige wijze kennismaken met hun passie en hun werk.

Om de bezoekers van de Open Atelierdagen te helpen wordt een overzichtstentoonstelling ingericht in de Vlaamse Schuur aan de Leijsenstraat 31 en is er een flyer met plattegrond beschikbaar waarop alle deelnemers en de verschillende gastlocaties staan vermeld.

Wij rekenen er op dat wij je op 11, 12, 18 en 19 september kunnen ontvangen met een mooie expositie en met ruimte voor een hapje en een drankje.

Het definitieve programma wordt in juli van dit jaar gepubliceerd.

Via Facebook en Instagram kun je de voortgang volgen.

Ook publiceren wij daar regelmatig herinneringen uit het 30 jarig verleden.

 

Wordt vriend van Open Ateliers Oosterhout

Klik hier om te bekijken hoe.