Toolbar
Manella Vuijk

Manella Vuijk

Tijdens mijn school en studietijd (PABO) ontstond de interesse voor kunst. Pas later begon ik te tekenen en te schilderen en besloot een kunstopleiding te gaan volgen. In 2018 sloot ik de specialisatie schilderen af met “grote onderscheiding” aan de Kunstacademie Arendonk in België.

 

Inspiratie vond ik in eerste instantie in (jeugd) herinneringen via de kleine zwart-wit kiekjes van vroeger. Maar ook herinneringen aan dromen, of losse fragmenten die me bij zijn gebleven. Jarenlang hield ik droomdagboekjes bij waaruit ik nu nog kan putten. Zo experimenteer ik met kleur als ik me door deze vaak vage voorbeelden laat leiden. Kleur is belangrijk voor me, kleur heeft invloed op de sfeer, het gevoel, en andersom.

 

Tegenwoordig inspireert de natuur me, met name de bossen, de bomen , de lijnen, ritmes en sferen. Ik maak veel foto’s van details, patronen die me opvallen, het spel van licht en donker. Meestal werk ik figuratief waarbij de oorspronkelijke beelden steeds meer worden losgelaten en de lijnen en kleurvlakken een eigen rol gaan spelen. Voornamelijk werk ik met olieverf, ook wel aangevuld met houtskool, krijt, of collage- technieken.

 


Voor het 5e jaar laat ik mijn werk zien tijdens de Open Atelierdagen, maar ook op afspraak is mijn atelier te bezoeken.

 

Contactgegevens:

Zandheuvel 35, 4901 HT Oosterhout
Tel: 0615630633 / 0162753983
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Open Atelier Oosterhout op 14 en 15 september 2019

Open Ateliers Oosterhout

De bij Stichting Open Ateliers Oosterhout aangesloten kunstenaars stellen dit weekend hun ateliers open voor alle publiek. Download deelnemers en plattegrond hier

Ook zijn er enkele gastlocaties:
- Galerie La Bonne Heure, Leijsenhoek 61 Oosterhout.
- Theater de Bussel, Torenstraat 10 4901 EJ Oosterhout
- Toren Sint-Jansbasiliek, Ingang Torenstraat 4901 EP Oosterhout
- Stadstuin De Schelp, De Vijzel 6 4901 JH Oosterhout
- Kunstgalerie in de Oude Toren, Arendstraat 35 4901 JJ Oosterhout

Alle deelnemers zijn geballoteerd op hun kunstenaarschap en hebben in Oosterhout NB of in een van de aangrenzende kerkdorpen hun atelier. Het zijn kunstenaars van uiteenlopende disciplines.
 
De kunstenaars ontvangen u dit weekend graag van 12.00 – 17.00 uur.
Kijk voor het volledige programma hier
Een overzichtstentoonstelling van alle deelnemende kunstenaars is ingericht in de Vlaamse schuur aan de Leijsenstraat 31 in Oosterhout. Ook is er een prachtige beeldentuin.
 

Wordt vriend van Open Ateliers Oosterhout

Klik hier om te bekijken hoe.