Toolbar
Paul Monteiro

Paul Monteiro

Interactieve expressie in abstracte schilderkunst.

Paul Monteiro heeft een aantal jaren geleden, geïnspireerd door het willen vastleggen en daarmee ook uiten van zijn emoties, hiervoor de abstracte schilderkunst als het juiste medium gekozen. Kernwoorden zijn: krachtige streken, heftige kleuren,dramatisch met uitbarstingen van onbekende energie en onbevangenheid. Een fantasierijke opzet gebruikmakend van visuele stimuli is kenmerkend voor zijn werk. Paul creëert verbeelding door een mengeling van abstracte en figuratieve elementen. Bij zijn passie voor de abstracte schilderkunst laat Paul zich graag leiden door de begrippen communicatie en energie, waarbij macht en controle over emoties essentieel is. Paul voelt zich niet geremd om te experimenteren en de meest uiteenlopende materialen toe te passen die ieder hun eigen eigenschappen behouden. Het is een manier van werken, waarin verschillende technieken in één werk samen worden gebracht. Hiertoe gebruikt Paul naast penselen en paletmes, ook andere hulpmiddelen die niet tot de standaarduitrusting van de moderne schilders behoren: zand, jute, leisteen, etc. Wie kijkt naar het werk van Paul Monteiro, wat voor iedereen persoonlijk is, ziet de worsteling van de abstracte maar toch herkenbare figuren met hun omgeving. De kleuren zijn een deel van het verhaal. De vorm die het aanneemt is dan flamboyant en kleurrijk en daagt uit tot communicatie. Een wandeling langs de schilderijen, veelal 3D, voert ons dan mee op een uitbarsting van energie, dan weer naar diepe emoties die zelfs tot ontroering leiden! Zijn motto luidt:’Loslaten is niet verliezen maar toelaten!’

 

Atelier & Galerie paul Monteiro
Burggraafstraat 6
4902 AP  Oosterhout
Tel. 0162-434498
Mobiel 06-46608680

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Paul Monteiro is aangesloten bij de stichting Open Ateliers Oosterhout www.paulpaintings.nl

 

Stg Open Ateliers Oosterhout viert dit jaar haar 30 jarig jubileum

Open Ateliers Oosterhout

De kunstenaars van OAO zetten de deuren van hun ateliers dit jaar wijd open voor publiek en laten zo hun gasten op een laag-drempelige wijze kennismaken met hun passie en hun werk.

De overzichtstentoonstelling wordt ingericht in De Houthallen, Wilhelminakanaal Zuid 104, ingang en gratis parkeren via de Eijkdijk (is het voormalig Galvanitas terrein).

De feestelijke opening op vrijdagavond 10 september gaat helaas niet door omdat dit door de geldende corona-maatregelen niet goed mogelijk is.

De ateliers zijn open op 11 en 12 september van 12.00 u tot 17.00 u

De overzichtstentoonstelling en Gallerie La Bonne Heure zijn open op:

Zaterdag 11 en zondag 12 september én

Zaterdag 18 en zondag 19 september van 10.00 u tot 17.00 u

Deelnemende kunstenaars en hun gasten:

Download hier flyer

 

Via Facebook en Instagram kun je de voortgang volgen.

Ook publiceren wij daar regelmatig herinneringen uit het 30 jarig verleden.

 

Wordt vriend van Open Ateliers Oosterhout

Klik hier om te bekijken hoe.