Toolbar
Paul Monteiro

Paul Monteiro

Interactieve expressie in abstracte schilderkunst.

Paul Monteiro heeft een aantal jaren geleden, geïnspireerd door het willen vastleggen en daarmee ook uiten van zijn emoties, hiervoor de abstracte schilderkunst als het juiste medium gekozen. Kernwoorden zijn: krachtige streken, heftige kleuren,dramatisch met uitbarstingen van onbekende energie en onbevangenheid. Een fantasierijke opzet gebruikmakend van visuele stimuli is kenmerkend voor zijn werk. Paul creëert verbeelding door een mengeling van abstracte en figuratieve elementen. Bij zijn passie voor de abstracte schilderkunst laat Paul zich graag leiden door de begrippen communicatie en energie, waarbij macht en controle over emoties essentieel is. Paul voelt zich niet geremd om te experimenteren en de meest uiteenlopende materialen toe te passen die ieder hun eigen eigenschappen behouden. Het is een manier van werken, waarin verschillende technieken in één werk samen worden gebracht. Hiertoe gebruikt Paul naast penselen en paletmes, ook andere hulpmiddelen die niet tot de standaarduitrusting van de moderne schilders behoren: zand, jute, leisteen, etc. Wie kijkt naar het werk van Paul Monteiro, wat voor iedereen persoonlijk is, ziet de worsteling van de abstracte maar toch herkenbare figuren met hun omgeving. De kleuren zijn een deel van het verhaal. De vorm die het aanneemt is dan flamboyant en kleurrijk en daagt uit tot communicatie. Een wandeling langs de schilderijen, veelal 3D, voert ons dan mee op een uitbarsting van energie, dan weer naar diepe emoties die zelfs tot ontroering leiden! Zijn motto luidt:’Loslaten is niet verliezen maar toelaten!’

 

Atelier & Galerie paul Monteiro
Burggraafstraat 6
4902 AP  Oosterhout
Tel. 0162-434498
Mobiel 06-46608680

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Paul Monteiro is aangesloten bij de stichting Open Ateliers Oosterhout www.paulpaintings.nl

 

Stg Open Ateliers Oosterhout viert dit jaar haar 30 jarig jubileum

Open Ateliers Oosterhout

De kunstenaars van OAO zetten de deuren van hun ateliers dit jaar weer wijd open voor publiek en zij laten hun gasten graag op een laagdrempelige wijze kennismaken met hun passie en hun werk.

Om de bezoekers van de Open Atelierdagen te helpen wordt een overzichtstentoonstelling ingericht in de Vlaamse Schuur aan de Leijsenstraat 31 en is er een flyer met plattegrond beschikbaar waarop alle deelnemers en de verschillende gastlocaties staan vermeld.

Wij rekenen er op dat wij je op 11, 12, 18 en 19 september kunnen ontvangen met een mooie expositie en met ruimte voor een hapje en een drankje.

Het definitieve programma wordt in juli van dit jaar gepubliceerd.

Via Facebook en Instagram kun je de voortgang volgen.

Ook publiceren wij daar regelmatig herinneringen uit het 30 jarig verleden.

 

Wordt vriend van Open Ateliers Oosterhout

Klik hier om te bekijken hoe.