Toolbar

Organisatie

Organisatie

Doelstelling van de Stichting Open Ateliers Oosterhout

De Stichting is opgericht in 1990 met als doel het organiseren van open atelierdagen in de gemeente Oosterhout. De stichting vertegenwoordigt de gemeenschappelijke belangen van de aangesloten Oosterhoutse beeldende kunstenaars door het organiseren van activiteiten om daarmee het werk van de kunstenaars in de publiciteit te brengen.

Gegevens

Secretariaat:   Vlinderlaan 28, 4904 ZL Oosterhout (NB)
Kamer van Koophandel:   20106392
Rabobank:   NL54 RABO 0112 231284
Email:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vanwege de dagelijkse werkzaamheden van ons bestuur, dat uit vrijwilligers bestaat, zijn wij per mail bereikbaar. Wij streven ernaar uw bericht binnen 3 werkdagen te beantwoorden.

Bestuursleden

Voorzitter:   Peter Suurland
Secretaris:   Marjo Foudraine Scheerder
Penningmeester:   Jack Geerts
Gewoon lid:   Bert Goossens
Gewoon lid:   Cor van de Loo

Expositielocaties

Wij streven ernaar dat de kunstenaars in eigen atelier exposeren. Soms is dat niet mogelijk en zoeken wij als Stichting Open Ateliers Oosterhout naar bijzondere locaties waar geëxposeerd kan worden. Dit kunnen zijn: musea, bibliotheken, theaters, filmhuizen, ateliers etc. binnen de gemeente Oosterhout. Wij staan open voor nieuwe locaties. Voorwaarde is dat deze kosteloos ter beschikking dienen worden gesteld.

Inrichting van de overzichtsexpositie

Het bestuur beslist wie de overzichtsexpositie inricht. Over de indeling van de expositie kan niet gediscussieerd worden.
De kunstwerken dienen enkele dagen tevoren worden afgeleverd en op een afgesproken moment weer worden gehaald. De kunstwerken worden door de Stichting gedurende deze periode verzekerd.

Exposeren in eigen atelier of andere expositieruimte.

Indien u in eigen atelier exposeert, dient u uw werken zelf te verzekeren.
Als u exposeert in een expositieruimte van derden dient u zelf uw werken te verzekeren.
Uitgangspunt is dat de kunstenaar gast is, die voor zo weinig mogelijk overlast zorgt bij het opbouwen, het exposeren en het opruimen/afbreken na afloop. De locatiehouder is gastheer/ gastvrouw en overlegt met de kunstenaar wat de mogelijkheden van de locatie zijn. De kunstenaar draagt zelf zorg voor de inrichting van de locatie en laat de locatie weer in oorspronkelijke staat achter. Indien er behoefte is aan ondersteuning of advies over de inrichting kunt u contact opnemen met de organisatie. De inrichting van de expositieruimte dient de dag vóór de opening van de expositie gereed te zijn. Uiterlijk 1 dag na de OAO-dagen dient alles netjes te zijn opgeruimd. Uiterlijk de dag vóór de Kunstroute ontvangt de locatiehouder een banier te leen om kenbaar te maken dat de locatie meedoet aan de Kunstroute.

Openingstijden

Tijdens de OAO dagen zijn de ateliers en expositieruimtes tussen 12.00 uur en 17.00 uur voor publiek toegankelijk. De kunstenaar is verplicht om tijdens de openingstijden van de kunstroute aanwezig te zijn in zijn/haar locatie. Bij eventuele afwezigheid van de kunstenaar dient de kunstenaar zelf voor een plaatsvervanger te zorgen. Ingeval de kunstenaar of plaatsvervanger niet aanwezig is wordt de locatie gesloten. Er wordt van de deelnemers verwacht dat zij uitleg geven aan de bezoekers over hun werk. De kunstenaar laat de expositie intact tot sluitingstijd en gaat ook niet weg vóór de sluitingstijd van de Kunstroute.

Schade en aansprakelijkheid

De Stichting Open Ateliers Oosterhout is op geen enkele wijze aansprakelijk voor breuk, beschadiging, ontvreemding etc. van geëxposeerde werken in eigen atelier of op andere locaties of anderszins (m.u.v. de werken die in de overzichtsexpositie opgenomen zijn).
Schade veroorzaakt door bezoekers aan de geëxposeerde kunstwerken of de locatie kunnen meestal verhaald worden via de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering van de veroorzaker. De locatiehouder is niet aansprakelijk voor schade aan kunstwerken behoudens opzet of grove nalatigheid. Locatiehouders zijn veelal, door middel van hun eigen woning- en opstalverzekering verzekerd voor schade door bezoek en/of gasten.

Aanmelden leden

Klik hier om aan te melden.

Gastexposant

Het is mogelijk om op uitnodiging van een lid deel te nemen aan de OAO-dagen. U exposeert dan op dezelfde locatie als het deelnemend lid.
Kosten voor deelname bedragen € 50, te voldoen via:
bankrekeningnummer NL54 RABO 0112 231284 t.n.v. Stichting Open Ateliers Oosterhout.
Bij betaling dient de naam van kunstenaar(s) duidelijk aangegeven te worden.

In dit bedrag is opgenomen:

  • Eenmalige deelname aan de OAO-dagen
  • Deelname aan de overzichtsexpositie tijdens de OAO-dagen
  • Toezenden van informatie/nieuwsbrief
  • Vermelding gedurende een jaar op website van OAO, iedere kunstenaar heeft een eigen persoonlijke pagina met mogelijkheid voor cv en foto’s en contactgegevens.
  • Vermelding op promotiemateriaal zoals flyer en plattegrond van de route
  • 1 poster en maximaal 50 flyers ter verspreiding in het eigen netwerk
  • Digitale versie van de flyer
  • Publiciteit OAO dagen in lokale media en social media.

Tot slot

In omstandigheden waarin niet is voorzien beslist het bestuur van Stichting Open Ateliers Oosterhout. Een ieder die, in welke vorm dan ook, meedoet aan de OAO conformeert zich door deelname automatisch aan dit reglement.

Stg Open Ateliers Oosterhout viert dit jaar haar 30 jarig jubileum

Open Ateliers Oosterhout

De kunstenaars van OAO zetten de deuren van hun ateliers dit jaar wijd open voor publiek en laten zo hun gasten op een laag-drempelige wijze kennismaken met hun passie en hun werk.

De overzichtstentoonstelling wordt ingericht in De Houthallen, Wilhelminakanaal Zuid 104, ingang en gratis parkeren via de Eijkdijk (is het voormalig Galvanitas terrein).

De feestelijke opening op vrijdagavond 10 september gaat helaas niet door omdat dit door de geldende corona-maatregelen niet goed mogelijk is.

De ateliers zijn open op 11 en 12 september van 12.00 u tot 17.00 u

De overzichtstentoonstelling en Gallerie La Bonne Heure zijn open op:

Zaterdag 11 en zondag 12 september én

Zaterdag 18 en zondag 19 september van 10.00 u tot 17.00 u

Deelnemende kunstenaars en hun gasten:

Download hier flyer

 

Via Facebook en Instagram kun je de voortgang volgen.

Ook publiceren wij daar regelmatig herinneringen uit het 30 jarig verleden.

 

Wordt vriend van Open Ateliers Oosterhout

Klik hier om te bekijken hoe.